Sil­ta­ka­dun remont­ti paran­si lii­ken­teen suju­vuut­ta

Joensuun keskustan läntinen sisääntuloväylä on päivitetty 2000-luvun tarpeisiin.

Joen­suun kes­kus­tan län­ti­nen sisään­tu­lo­väy­lä Sil­ta­ka­tu on nyt päi­vi­tet­ty 2000-luvun tar­pei­siin. Kesä­kuus­sa aloi­tet­tu raken­nus­han­ke val­mis­tui mar­ras­kuus­sa. Aiem­min Sil­ta­ka­dul­la oli Län­si­ka­dun ja Nol­ja­kan­tien välil­lä kak­si ajo­ra­taa suun­taan­sa, mut­ta maan­tie­lii­ken­teen siir­ryt­tyä kehä­tiel­le tämä hulp­pea väy­lä jäi vajaa­käy­töl­le. Myös­kään eril­lis­tä jalan­kul­ku- ja pyö­rä­tie­tä ei ollut.

Nyt Sil­ta­ka­dun auto­lii­ken­ne on Tul­li­por­tin­ka­dun puo­lei­sel­la ajo­ra­dal­la, joka muu­tet­tiin kak­si­suun­tai­sek­si. Yli­opis­to­ka­dun puo­lei­nen ajo­ra­ta puo­les­taan on nyt kak­si­suun­tai­nen jalan­kul­ku- ja pyö­rä­tie. Se on osa pyö­räi­lyn pää­reit­tiäm­me.

Pyö­räi­lyn tur­val­li­suus ja suju­vuus ovat paran­tu­neet oleel­li­ses­ti.

– Uuden yhtey­den myö­tä kes­kus­taan saa­pu­vien pyö­räi­li­jöi­den ei tar­vit­se enää siir­tyä pää­rei­til­tä asui­na­luei­den katu­ver­kol­le, mis­sä pyö­rä­tiet ris­teä­vät katu­ja tai tont­ti­liit­ty­miä. Pyö­räi­lyn tur­val­li­suus ja suju­vuus ovat paran­tu­neet oleel­li­ses­ti, sanoo raken­nut­ta­ja Mik­ko Hon­ko­nen.

Uusi reit­ti paran­taa yhteyk­siä muun muas­sa yli­opis­ton kam­puk­sel­le ja kes­kus­tan kou­luil­le, Meh­ti­mäen urhei­lu­puis­toon, Urhei­lu­ta­lol­le ja tai­de­museol­le. Kaup­pa­to­ri ja muut kes­kus­tan pal­ve­lut sekä juna- ja lin­ja-autoa­se­mat Sil­ta­ka­dun itä­pääs­sä ovat myös hel­pom­min saa­vu­tet­ta­vis­sa län­nen suun­nas­ta saa­pu­vil­le.

Hank­keen yhtey­des­sä raken­net­tiin myös kier­to­liit­ty­mä Sil­ta­ka­dun ja Län­si­ka­dun ris­teyk­seen. Liit­ty­män ulko­ke­hä on kak­si­suun­tai­nen pyö­rä­tie, joka on saman­lai­nen raken­ne kuin Sil­ta­ka­dun toi­ses­sa uudes­sa kier­to­liit­ty­mäs­sä Kou­lu­ka­dun ris­teyk­ses­sä.

Aiheeseen liittyviä uutisia