Luot­sin työl­li­syys­pal­ve­lut moni­puo­lis­tu­vat

Joensuulaisille kehitetään räätälöityjä palveluja työllistymisen tueksi palvelumuotoilun keinoin.

Joen­suun työl­li­syys­pal­ve­lu­jen Luot­sin pal­ve­lu­jen yti­mes­sä on duu­nia­gent­tien tar­joa­ma hen­ki­lö­koh­tai­nen val­men­nus. Joen­suun kes­kus­tas­sa sijait­se­va Luot­si tar­jo­aa vii­koit­tain kai­kil­le avoi­mia tapah­tu­mia yhteis­työs­sä muun muas­sa oppi­lai­tos­ten opin­tooh­jaa­jien, hen­ki­lös­tö­pal­ve­lu­yri­tys­ten ja rek­ry­toi­vien yri­tys­ten kans­sa. Luot­sin kaut­ta pää­see mata­lal­la kyn­nyk­sel­lä asian­tun­ti­joi­den jut­tusil­le, jos vaik­ka opin­not tai yrit­tä­jyys kiin­nos­ta­vat. Joka viik­ko Luot­sis­sa pää­see myös työ­haas­tat­te­luun vaih­tu­vien yri­tys­ten kans­sa.

Luot­si tar­jo­aa asiak­kail­leen myös mui­ta, eri­lai­siin elä­män­ti­lan­tei­siin sopi­via mak­sut­to­mia pal­ve­lu­ja, joi­ta kehi­te­tään jat­ku­vas­ti kau­pun­ki­lais­ten tar­pei­den poh­jal­ta. Pal­ve­lut ovat työl­lis­ty­mis­tä edis­tä­viä, työl­li­syyt­tä yllä­pi­tä­viä ja työt­tö­myyt­tä ennal­taeh­käi­se­viä pal­ve­lui­ta.

Luot­sin pal­ve­lu­ko­ko­nai­suu­des­ta vas­taa­vat pal­ve­lu­koor­di­naat­to­rit Kat­ja Kan­ni­nen ja Hilk­ka Mäki­nen kehit­tä­vät jat­ku­vas­ti uusia pal­ve­lu­ja eri koh­de­ryh­mil­le pal­ve­lu­muo­toi­lun kei­noin. Pal­ve­lu­muo­toi­lul­la pyri­tään kehit­tä­mään joen­suu­lai­sil­le työl­li­syys­pal­ve­lui­ta, jois­ta on oikeas­ti hyö­tyä ja joil­le on ole­mas­sa todel­li­nen tar­ve.

– Toi­veis­sa on saa­da jat­kos­sa kau­pun­ki­lai­set tii­viim­min mukaan pal­ve­lu­jen suun­nit­te­luun, Mäki­nen ja Kan­ni­nen ker­to­vat.

Mur­rok­ses­sa ole­va työ­elä­mä, tämän­het­ki­nen ylei­nen työl­li­syys­nä­ky­mien epä­var­muus ja työn­haun kas­va­neet vaa­ti­muk­set haas­ta­vat joen­suu­lai­sia­kin poh­ti­maan oman osaa­mi­sen­sa mark­ki­noin­tia ja uusien työn­ha­ku­ka­na­vien hal­tuun­ot­toa. Yksi tar­vit­see apua työn­ha­kua­sia­kir­jo­jen laa­ti­mi­seen tai LinkedIn:in hal­tuun­ot­toon, toi­sen työl­lis­ty­mis­tä vai­keut­taa akuut­ti hen­ki­lö­koh­tai­nen krii­si ja kol­man­nel­la on edes­sä alan­vaih­to pit­kän työ­uran jäl­keen. Joku voi tar­vi­ta talou­del­lis­ta tukea uudel­le työ­pai­kal­le kul­ke­mi­ses­sa tai siis­te­jä vaat­tei­ta työ­haas­tat­te­luun.

Luot­sin kaut­ta jär­jes­ty­vät myös tulk­kaus­pal­ve­lut niin kie­li­muu­rin kuin neu­rop­sy­ko­lo­gis­ten haas­tei­den rat­kai­se­mi­sek­si. Koro­nan käyn­nis­tä­män digi­loi­kan myö­tä Luot­si on panos­ta­nut myös etä­pal­ve­lu­jen kehit­tä­mi­seen. Asiak­kaal­le sopi­vim­mat pal­ve­lut sel­vi­te­tään aina ensin oman duu­nia­gen­tin kans­sa.

Työllisyyspalvelupiste Luotsi
Kauppakeskus Centrum, Kauppakatu 29.

luotsijoensuu.fi

Aiheeseen liittyviä uutisia