Kuvassa nainen ja koira, kuva näyteömästä 9 hyvää syytä elää

Toi­veik­kai­ta tari­noi­ta ja ihmeel­lis­tä ihme­maa­ta

Kaupunginteatterin kevään 2020 ohjelmisto on julkaistu

Joen­suun kau­pun­gin­teat­te­rin kevät­kau­del­la 2020 on luvas­sa muun muas­sa loh­dul­lis­ta tari­naa vaka­vis­ta tee­mois­ta, kur­kis­tuk­sia ällis­tyt­tä­vään ihme­maa­han, nuor­ten teke­mää teat­te­ria nuo­ril­le sekä Sofi Oks­a­sen Sta­li­nin leh­mät.

Suu­ren näyt­tä­mön kevään ensim­mäis­tä ensi-iltaa vie­te­tään 15.2. näy­tel­män 9 hyvää syy­tä elää mer­keis­sä. Se on ker­to­mus suo­ri­tus­kes­kei­ses­tä yhteis­kun­nas­ta ja odo­tus­ten ris­ti­aal­lo­kos­sa pouk­koi­le­vis­ta ihmi­sis­tä – sekä yhdes­tä koi­ras­ta. Iiris-tii­na Vari­lon ohjaa­mas­sa ja Anna Kro­ge­ruk­sen käsi­kir­joit­ta­mas­sa esi­tyk­ses­sä käsi­tel­lään vaka­via tee­mo­ja, kuten syr­jäy­ty­mis­tä, yksi­näi­syyt­tä ja mie­len­ter­vey­son­gel­mia, mut­ta nii­den ympä­ril­le raken­tu­va tari­na on loh­dul­li­nen ja toi­vei­kas.

Pol­ku­ja teat­te­riin ‑hank­kees­sa moni­kult­tuu­ri­nen nuor­ten ryh­mä val­mis­taa musiik­ki­teat­te­ria nuo­ril­le. Pie­ni meren­nei­to on lähes sana­ton esi­tys, jota kul­jet­taa nuor­ten ja muusik­ko Azra Topcun soit­ta­ma musiik­ki. Ensi-ilta on pie­nel­lä näyt­tä­möl­lä 8. hel­mi­kuu­ta. Pien­tä meren­nei­toa näh­dään myös jo lop­puun­va­ra­tul­la kier­tu­eel­la.

Ylei­sön toi­vees­ta pie­nel­le näyt­tä­möl­le ja kier­tueoh­jel­mis­toon palaa Sofi Oks­a­sen esi­kois­ro­maa­niin poh­jau­tu­va Sta­li­nin leh­mät, joka sai näyt­tä­mö­ver­sion Joen­suus­sa vuon­na 2018 Aino Kiven dra­ma­ti­soi­ma­na ja ohjaa­ma­na. Uusin­taen­si-iltaa vie­te­tään 11. maa­lis­kuu­ta.

Huh­ti­kuun lopul­la ensi-iltaan tulee Lewis Car­rol­lin alku­pe­räis­teok­siin poh­jau­tu­va koko per­heen esi­tys Lii­sa ihme­maas­sa, jon­ka kau­pun­gin­teat­te­ril­le ohjaa ja dra­ma­ti­soi teat­te­rin uusi ohjaa­ja­kiin­ni­tys Piia Pel­to­la. ”Kun oppii oikein tai­ta­vak­si kuvit­te­li­jak­si, ei tar­vit­se enää kos­kaan pit­käs­tyä”, esi­tyk­ses­sä vin­ka­taan.

Vie­rai­lue­si­tyk­si­nä kevät­kau­del­la näh­dään Red Nose Com­pa­nyn ja Teat­te­ri Quo Vadik­sen ylei­sö­me­nes­tys Punai­nen vii­va ja Ulla Tapa­ni­sen Lavaam­mun­taa VI.

Syys­kau­del­la ensi-iltaan tul­leet Kor­jaa­mo ja Jep­pe Nii­lon­poi­ka jat­ka­vat tam­mi­kuun lop­puun ja Koko hom­man pomo maa­lis­kuul­le.

Joensuun kaupunginteatteri, Rantakatu 20

Koko ohjelmisto: kaupunginteatteri.jns.fi/ohjelmisto

Aiheeseen liittyviä uutisia