Joen­suu tutuk­si kävel­len

Kävellen kunto kohoaa mukavassa porukassa

Lykyn­lam­mel­la start­ta­si tou­ko­kuus­sa ensim­mäi­nen 12 jär­jes­tet­tä­väs­tä käve­lys­tä, jois­sa tutus­tu­taan Joen­suun upei­siin mai­se­miin ja mah­dol­li­suuk­siin. Kysees­sä on Euro­pean Wal­king Tour ‑pro­jek­ti, joka kes­tää tam­mi­kuus­ta 2019 ensi vuo­den lop­puun.

Käve­lyt ovat avoi­mia kai­kil­le, ja nii­hin osal­lis­tuak­seen voi vain men­nä pai­kal­le. Jokai­ses­sa käve­lys­sä arvo­taan rep­pu osal­lis­tu­jien kes­ken. Sit­tem­min on tes­tat­tu kun­toa koko kan­san käve­ly­tes­til­lä Kes­kus­ken­täl­lä ja ihas­tel­tu alp­pi­ruusu­ja Lin­nun­lah­del­la. Elo­kuus­sa on jo kävel­ty Sink­ko­las­sa Elo­vee­ra­ta­pah­tu­mas­sa ja Nii­ni­vaa­ral­la Varas­lam­men ympä­ris­tös­sä.

– Käve­lyis­sä hie­noin­ta on, että olem­me löy­tä­neet pai­kal­li­sia asian­tun­ti­joi­ta nii­tä vetä­mään, fii­lis­te­lee lii­kun­ta­koor­di­naat­to­ri Olga Wase­nius.

Suo­mes­ta pro­jek­tis­sa ovat muka­na Inno­ven­tum Oy ja Joen­suun kau­pun­gin lii­kun­ta­pal­ve­lut. Rahoi­tus­oh­jel­ma­na on Eras­mus +.

Aiheeseen liittyviä uutisia