Suo­men haus­kin juok­su­ta­pah­tu­ma Joen­suu­hun

Tapahtuman keskiössä on hauskanpidon ja liikunnan yhdistäminen.

Ensim­mäis­tä ker­taa Joen­suu­hun saa­pu­va Ext­re­me­Run on tapah­tu­ma, jon­ka kes­kiös­sä on haus­kan­pi­don ja lii­kun­nan yhdis­tä­mi­nen.

Vuo­des­ta 2010 läh­tien jär­jes­tet­ty Ext­re­me­Run on hyvän mie­len juok­su­ta­pah­tu­ma, johon oleel­li­ses­ti kuu­lu­vat haus­kat esteet radal­la. Tapah­tu­mas­ta ei muu­ten­kaan puu­tu väriä, menoa ja mei­nin­kiä, sil­lä osal­lis­tu­jil­la on yleen­sä tapa­na pukeu­tua naa­miai­sa­sui­hin ja vie­lä­pä mones­ti tii­meit­täin.

Tapah­tu­mas­ta ei puu­tu väriä, menoa ja mei­nin­kiä.

Useim­mil­la Ext­re­me­Run-paik­ka­kun­nil­la jär­jes­te­tään myös las­ten oma Ext­re­me­Run, niin myös Joen­suus­sa.

– Meil­tä toi­vot­tiin pit­kään omaa Ext­re­me­Ru­nia myös lap­sil­le, kun­nes vuon­na 2016 sitä pää­tet­tiin kokeil­la ensim­mäis­tä ker­taa Van­taal­la. Osal­lis­tu­jien mää­rä ylit­ti odo­tuk­set rei­lus­ti ja koke­muk­set oli­vat kai­kil­ta osin niin hyvät, että sii­tä läh­tien olem­me jär­jes­tä­neet myös Las­ten Ext­re­me-Runia, taus­toit­taa tapah­tu­man tuot­ta­ja Mika Hir­vi­nen.

Las­ten Ext­re­me­Run sopii erit­täin hyvin pie­nis­tä isom­piin lap­siin. Nuo­rim­mat ovat olleet kak­si­vuo­tiai­ta ja sar­jo­jen ansios­ta mukaan mah­tu­vat lap­set aina 16 ikä­vuo­teen asti. Pie­nim­pien mat­ka on 400 met­riä ja isoim­pien las­ten sar­jas­sa mat­ka on kol­me kilo­met­riä. Myös estei­den mää­rä lisään­tyy ikä­sar­jo­jen mukaan.

– Joen­suus­sa tul­laan ylit­tä­mään suo­sik­kies­tei­tä, kuten verk­ko­ja, put­kia, romuau­to­ja ja tie­tys­ti klas­sik­ko vaah­toal­las. Odo­tam­me innol­la Joen­suun tapah­tu­maa, ennak­ko­jär­jes­te­lyt kau­pun­gin kans­sa ovat suju­neet jou­he­vas­ti ja kysyn­tä vai­kut­taa koval­ta. Tulee hyvät Runit!

Tapahtuman kotisivut
https://www.extremerun.fi/

Aiheeseen liittyviä uutisia