Kau­pun­gin verk­ko­si­vut uudis­tu­vat kevät­tal­vel­la

Uusi sivusto on mobiiliresponsiivinen ja saavutettava

Kau­pun­gin verk­ko­si­vut uudis­tu­vat kevät­tal­vel­la. Uudis­tus on mer­kit­tä­vä, sil­lä verk­ko­si­vut ovat kau­pun­gin yksi tär­keim­mis­tä vies­tin­tä­ka­na­vis­ta. Vuo­sit­tain joensuu.fi-sivustolla vie­rail­laan 1,5 mil­joo­naa ker­taa ja sivu­la­tauk­sia teh­dään vuo­des­sa yli kol­me mil­joo­naa. Kevääl­lä 2018 teh­dys­sä kun­ta­lais­ky­se­lys­sä verk­ko­si­vut nousi­vat sano­ma­leh­tien ohel­la yhdek­si tär­keim­mäk­si kana­vak­si saa­da ajan­ta­sais­ta tie­toa kau­pun­gin pal­ve­luis­ta.

Verk­ko­si­vut ovat kau­pun­gin yksi tär­keim­mis­tä vies­tin­tä­ka­na­vis­ta

Tavoit­tee­na kau­pun­ki­lai­sia parem­min pal­ve­le­va sivus­to

Joen­suun verk­ko­si­vu-uudis­tuk­ses­sa on halut­tu sel­keyt­tää sivu­jen raken­net­ta ja tuo­da kau­pun­gin pal­ve­lut sekä ajan­koh­tai­set asiat parem­min esiin.

– Sivu­jen valik­ko­ra­ken­ne muut­tuu uusil­la sivuil­la mer­kit­tä­väs­ti. Nykyi­sil­lä sivuil­la kaik­ki kau­pun­gin pal­ve­lut ovat samas­sa vali­kos­sa yhden Pal­ve­lut-otsi­kon alla. Nyt ne on kerät­ty valik­koon tee­moit­tain kuten vaik­ka­pa Asu­mi­nen ja ympä­ris­tö tai Asioin­ti, ker­too verk­ko­tuot­ta­ja Han­ne­le Lai­ne.

Uudis­tuk­sen myö­tä kau­pun­gin verk­ko­si­vut tule­vat ole­maan mobii­li­res­pon­sii­vi­set eli nii­den käyt­tö onnis­tuu parem­min myös table­til­la ja kän­ny­käl­lä.

Sivus­to on suun­ni­tel­tu saa­vu­tet­ta­vak­si

Jul­ki­sil­la toi­mi­joil­la on EU:n saa­vu­tet­ta­vuus­di­rek­tii­vin myö­tä vel­vol­li­suus teh­dä verk­ko­pal­ve­luis­taan saa­vu­tet­ta­vat. Joen­suun uudet verk­ko­si­vut huo­mioi­vat ylei­sim­mät luku­lait­teet. Sivus­tol­la on myös kiin­ni­tet­ty huo­mio­ta kie­len ja verk­ko­si­vu­jen käyt­tö­liit­ty­män sel­key­teen.

Saa­vu­tet­ta­vuus on eri­tyi­sen tär­ke­ää ikäih­mi­sil­le, vam­mai­sil­le hen­ki­löil­le tai kog­ni­tii­vi­sis­ta ongel­mis­ta kär­si­vil­le ihmi­sil­le, mut­ta yhtä lail­la sii­tä hyö­ty­vät kaik­ki.

Saa­vu­tet­ta­vuu­des­ta hyö­ty­vät kaik­ki

– Olem­me vel­voit­ta­neet kaik­kia pro­jek­tis­sa muka­na ole­via yhteis­työ­kump­pa­nei­ta saa­vu­tet­ta­vuu­teen. Lisäk­si sivus­ton saa­vu­tet­ta­vuut­ta on tes­tat­tu käyt­tä­jä­tes­tein ja ohjel­mal­li­ses­ti, Lai­ne ker­too.

Joen­suun kau­pun­gin verk­ko­si­vu­jen tulee olla saa­vu­tet­ta­vat syys­kuu­hun 2019 men­nes­sä. Saa­vu­tet­ta­vuut­ta val­voo alue­hal­lin­to­vi­ras­to, jol­le myös kau­pun­ki­lai­set voi­vat rapor­toi­da saa­vu­tet­ta­vuu­den ongel­mis­ta. Mikä­li sivus­to ei ole saa­vu­tet­ta­va, on kau­pun­gil­la vel­vol­li­suus lait­taa asia kun­toon.

Koh­de­ryh­mä- ja kau­pun­gin­osa­si­vut suun­nit­teil­la

Kevät­tal­vel­la jul­kais­ta­vat verk­ko­si­vut eivät ole vie­lä val­miit. Sivus­ton jat­ko­ke­hi­tyk­seen sisäl­tyy muun muas­sa eri­lais­ten koh­de­ryh­mä- ja kau­pun­gin­osa­si­vu­jen luo­mi­nen. Sivuis­ta jul­kais­taan myös englannin‑, ruot­sin- ja venä­jän­kie­li­set ver­siot.

– Verk­ko­si­vu­jen kehi­tys ei sai­si kos­kaan pysäh­tyä sii­hen, kun sivut jul­kais­taan. Kerääm­me sivuis­ta jat­ku­vas­ti palau­tet­ta ja pyrim­me rea­goi­maan sii­hen mah­dol­li­suuk­sien mukaan. Sivu­jen suun­nit­te­lu­vai­hees­sa annet­tu palau­te on jo nyt vai­kut­ta­nut sivu­jen kehi­tyk­seen, Lai­ne tote­aa.

Tutustu verkkosivujen betaversioon osoitteessa http://joensuu.arcusys.fi.
Kaupungin verkkosivujen osoitteena säilyy www.joensuu.fi.

Aiheeseen liittyviä uutisia