Kerubi Stadion

Meh­ti­mä­ki kehit­tyy lähi­vuo­si­na

Yhteen hitsautuvasta alueesta hyötyvät harrastajat, kilpaurheilijat ja tapahtumavieraat

Meh­ti­mäen urhei­lu­puis­to uudis­tuu entis­tä parem­mak­si urhei­lun kes­kuk­sek­si. Yhteen hit­sau­tu­vas­ta alu­ees­ta hyö­ty­vät niin har­ras­ta­jat, kil­paur­hei­li­jat kuin vaik­ka­pa tapah­tu­ma­vie­raat.

Ensim­mäi­nen iso uudis­tus on jo nyt pal­jon kii­tos­ta niit­tä­nyt pesä­pal­los­ta­dion. Se sai kas­teen­sa tou­ko­kuun lopus­sa ja kesä­kuun vii­mei­se­nä vii­kon­lop­pu­na sta­dio­nil­la jär­jes­te­tään pesä­pal­lon klas­sik­ko Itä-Län­si-tapah­tu­ma, ensim­mäis­tä ker­taa Joen­suus­sa.

Ensi vuon­na paran­ne­taan kes­kus­kent­tää: se saa uuden pin­noit­teen ja ken­tän mui­ta­kin suo­ri­tus­paik­ko­ja retusoi­daan nyky­vaa­ti­muk­siin. Osa niis­tä raken­ne­taan aivan pää­kat­so­mon eteen, mikä paran­taa kiso­jen elä­myk­sel­li­syyt­tä.

Jää­hal­li laa­je­nee, kun jo ole­mas­sa ole­van har­joi­tus­jää­hal­lin vie­reen raken­ne­taan toi­nen har­joi­tus­jää­hal­li. Jat­kos­sa käy­tös­sä on kol­me jää­tä ja lisäk­si oheis- ja puku­ti­lo­ja kun­nos­te­taan. Jää­hal­lin taka­na ole­val­le alu­eel­le on suun­nit­teil­la kol­meen osaan jaet­ta­vis­sa ole­va pal­loi­lu­hal­li ja 2 500 ihmis­tä vetä­vä kat­so­mo. Meh­ti­mäen alu­ees­ta on syys­tä muo­dos­tu­nut usei­den seu­ro­jen koti­kent­tä.

 

 

Urhei­lun ja opis­ke­lun tuke­mi­nen on kau­pun­gil­le tär­ke­ää. Joka nel­jäs kau­pun­gin asu­kas on alle 25-vuo­tias ja urhei­lua­ka­te­mian pii­ris­sä har­joit­te­lee lukui­sia Suo­men mes­ta­rei­ta ja kan­sain­vä­li­sel­le tasol­le pyr­ki­viä nuo­ria.

Kaik­ki Meh­ti­mäen uudis­tuk­set sekä van­hat tutut, kuten vaik­ka­pa Joen­suu Aree­na, Vesik­ko, ten­nis­hal­li ja Meh­ti­mäen ulkoi­lu­rei­tit, mah­dol­lis­ta­vat Joen­suun pro­fi­loi­tu­mi­sen todel­li­sek­si urhei­lu­kau­pun­gik­si. Niin tosis­saan kuin huvik­seen liik­ku­vil­le!

Aiheeseen liittyviä uutisia