Nostoja_strategiasta

Mil­lai­nen Joen­suu on vuon­na 2021?

Joensuun kaupungin konsernistrategia on valmis

Ilo­saa­ri on val­mis ja ase­man seu­dun raken­ta­mi­nen ete­nee. Tulos­sa on uuden­lais­ta elä­mää – pal­ve­lu­ja mat­kai­luun, liik­ku­mi­seen ja asu­mi­seen. Kau­pun­ki kas­vaa ja kehit­tyy; kehi­tyk­sen halu­taan leviä­vän koko seu­dul­lem­me. Mil­lai­sin lupauk­sin ja teoin täh­tääm­me vuo­teen 2012? Kau­pun­gin­val­tuus­to on hyväk­sy­nyt stra­te­gian kokouk­ses­saan 25.9. Stra­te­gi­aa tar­ken­ta­vat myö­hem­min vuo­den 2017 aika­na laa­dit­ta­vat toi­meen­pa­no-ohjel­mat.

Roh­keas­ti uudis­tu­va Joen­suu

Joen­suu on kas­va­nut 300–500 asuk­kaal­la vuo­sit­tain. Kak­si uut­ta sil­taa, tori, Kar­hun­mä­ki ja 20 uut­ta päi­vä­ko­tia 2010-luvul­la ker­to­vat  kehi­tyk­ses­tä. Uusi stra­te­gia lin­jaa, mitä halu­taan saa­da aikaan vuo­teen 2021 men­nes­sä. Monen­lais­ta ehdi­tään teh­dä, yhdes­sä.

Joen­suun stra­te­gian laa­din­nas­sa on käy­tet­ty uuden­lai­sia menet­te­ly­ta­po­ja.

Kon­sult­tien sijas­ta stra­te­gian val­mis­te­lus­sa hyö­dyn­net­tiin kau­pun­gin hen­ki­lös­tön ja päät­tä­jien laa­jaa osaa­mis­ta. Aktii­vis­ta otet­ta ja panos­tus­ta on löy­ty­nyt hyvin, sii­tä kii­tos kon­ser­nin noin 3 000 työn­te­ki­jäl­le ja yli 200 pää­tök­sen­teos­sa muka­na ole­val­le.

Uut­ta on myös taus­ta­tie­don han­kin­nan ja kau­pun­ki­lais­ten osal­lis­ta­mi­sen laa­juus: päi­vä­hoi­don asia­kas­ky­se­lyyn vas­ta­si­vat van­hem­mat, lap­sia ja nuo­ria kuun­nel­tiin kai­kis­sa kau­pun­gin kou­luis­sa teh­dys­sä hyvin­voin­ti­ky­se­lys­sä ja 98 yhdis­tys­tä vas­ta­si jär­jes­tö­ky­se­lyyn.

Kun­ta­lais­ky­se­ly toteu­tet­tiin niin, että joen­suu­lai­sil­ta saa­dut näke­myk­set vas­taa­vat luo­tet­ta­vuu­del­taan vaa­li­gal­lu­pien tasoa. Kau­pun­ki­lai­sia tah­dot­tiin kuun­nel­la laa­jas­ti ja tas­a­puo­li­ses­ti – myös kau­pun­gin pal­ve­lui­hin ja viih­ty­vyy­teen liit­tyen. Yli 5 000 ihmis­tä on anta­nut panok­sen­sa taus­ta­tie­don keruuseen.

Nyt stra­te­gia kat­taa koko kau­pun­ki­kon­ser­nin, myös kau­pun­gin pää­osin omis­ta­mat yri­tyk­set. Joen­suu­lai­sia saat­taa kiin­nos­taa, kuin­ka vuo­kra- ja opis­ke­li­ja-asun­to­ja kehi­te­tään tai kuin­ka jäte­huol­to hoi­tuu. Yri­tyk­siä kiin­nos­taa myös, kuin­ka sata­ma ja pysä­köin­ti toi­mi­vat. Kes­tä­väs­ti ja yhdes­sä teh­den saam­me hyvin ja hyvää aikaan.

Kau­pun­gin­joh­ta­ja chat­taa stra­te­gias­ta 25.10.

Kes­ki­viik­ko­na 25.10. kau­pun­gin­joh­ta­ja Kari Kar­ja­lai­nen on muka­na verk­koc­ha­tis­sa kes­kus­te­le­mas­sa kau­pun­gin uudes­ta stra­te­gias­ta ja sen herät­tä­mis­tä kysy­myk­sis­tä kau­pun­ki­lais­ten kans­sa. Verk­ko­kes­kus­te­lu jär­jes­te­tään kel­lo 16.15–17.45.

Kes­kus­te­lu ava­taan verk­ko­leh­den etusi­vul­le osoit­tees­sa www.joensuunuutiset.fi. Osal­lis­tua voi nimi­mer­kil­lä eikä rekis­te­röi­ty­mis­tä tar­vi­ta. Jokai­nen on ter­ve­tul­lut osal­lis­tu­maan kes­kus­te­luun!

Tutustu kaupungin ja koko kaupunkikonsernin strategiaan:


www.joensuu.fi/strategia

Aiheeseen liittyviä uutisia