Juh­li­taan uut­ta­vuot­ta yhdes­sä

Nauti musiikillisesta ilotulituksesta Joensuun keskustassa, tee kiertoajelu ja ihastele maaseutualueiden ilotulituksia, innostu muumeista ja osallistu yhteisötempaukseen.

Joen­suus­sa uut­ta­vuot­ta juh­li­taan yhdes­sä. Joen­suun kes­kus­tas­sa pide­tään ensim­mäis­tä ker­taa ilo­tu­li­tus, johon on yhdis­tet­ty musiik­ki. Ilo­tu­lit­teet ammu­taan Ilo­saa­res­ta.

Tapah­tu­maan tar­vit­set mukaa­si sään­mu­kai­sen varus­tuk­sen, hyvän mie­len ja tas­ku­lam­pun. Kyl­lä, tas­ku­lam­pun. Yhdes­sä-tee­maa kan­ta­va Suo­mi 100 ‑juh­la­vuo­si käyn­nis­tyy ilo­tu­li­tuk­sen yhtey­des­sä, jol­loin jär­jes­te­tään yhtei­sö­ta­pah­tu­ma.

Joen­suun uusi­vuo­si alkaa ilma­pal­lo­jen jaka­mi­sel­la kel­lo 17.30, min­kä jäl­keen on aika kai­vaa tas­ku­lam­put esil­le – eli noin kel­lo 17.45. Tule siis kau­pun­gin­ta­lon ja Suvan­to­sil­lan väli­sel­le alu­eel­le joen ran­taan ja osoi­ta ilmoi­tuk­sen jäl­keen tas­ku­lam­pul­la koh­ti tai­vas­ta. Valo­me­ri kuva­taan kau­ko-ohjat­ta­val­la kop­te­ril­la. Kuvia voi kat­soa myö­hem­min Joen­suun kau­pun­gin sosi­aa­li­sen median kana­vis­ta ja net­ti­si­vuil­ta. Ilo­tu­li­tus alkaa tämän jäl­keen kel­lo 18.

Kim­me­lis­sä puo­les­taan jär­jes­te­tään Las­ten oma uuden­vuo­den juh­la kah­des­sa osas­sa. Toi­min­taa on ennen ja jäl­keen ilo­tu­li­tuk­sen.

Ilo­tu­li­tuk­ses­ta käyn­nis­ty­vä sata­vuo­ti­aan Suo­men juh­lin­ta tar­jo­aa ohjel­maa kun­ta­lai­sil­le pit­kin vuot­ta. Joen­suus­sa jär­jes­te­tään esi­mer­kik­si Suo­men suu­rin dis­ko. Myös syk­syl­lä on luvas­sa toi­nen iso tapah­tu­ma, jon­ka sisäl­tö pal­jas­tuu myö­hem­min. Poh­jois-Kar­ja­lan museos­sa avat­tu näyt­te­ly Het­kiä ennen itse­näi­syyt­tä joh­dat­te­lee kävi­jät jo nyt tule­van vuo­den juh­la­tee­maan.

Tai­vas maa­la­taan väreil­lä

Joen­suun maa­seu­tua­lu­een ilo­tu­li­tus­ta­pah­tu­mat ajoit­tu­vat alkuil­taan, ja ne toteu­te­taan por­ras­te­tus­ti kel­lo 19–21. Ilo­tu­li­tus­ta­pah­tu­mien jär­jes­te­lyis­tä vas­taa­vat kau­pun­gin avus­tuk­sel­la alu­een yhdis­tyk­set. Joen­suun kes­kus­tas­sa pidet­tä­vä Joen­suun uusi­vuo­si ‑tapah­tu­ma puo­les­taan koos­tuu eri osis­ta.

Enos­sa uut­ta­vuot­ta juh­li­taan toril­la kel­lo 19.30 alkaen. Juh­li­jat voi­vat samal­la tukea Parem­pi Arki ry:n toi­min­taa. Ilo­tu­li­tus alkaa noin kel­lo 21. Kiih­te­lys­vaa­ras­sa puo­les­taan uuden vuo­den vas­taa­not­ta­jai­set pide­tään Kiih­te­lys­pir­tin piha-aukiol­la osoit­tees­sa Aprak­ka­tie 2 kel­lo 18.30–20.15. Ohjel­mas­sa on muun muas­sa tar­joi­lua, tapu­li­tuo­kio ja vt. maa­kun­ta­joh­ta­ja Ris­to Pou­tiai­sen pitä­mä puhe. Ilo­tu­li­tus alkaa kel­lo 20.

Pyhä­se­län uut­ta­vuot­ta juh­li­taan Ham­mas­lah­des­sa Nuo­ri­so­seu­ran­ta­lon pihas­sa. Ilo­tu­li­tus­ta voi ihail­la kel­lo 19. Tuu­po­vaa­ras­sa uuden­vuo­den­ta­pah­tu­ma alkaa toril­la kel­lo 20.45. Ohjel­mas­sa on puhe ja musiik­kie­si­tys, min­kä jäl­keen on ilo­tu­li­tus.

Musii­kil­li­nen ilo­tu­li­tus

Joen­suun kes­kus­tas­sa kel­lo 18 alka­va ilo­tu­li­tus on isom­pi kuin ennen. Tai­vaal­le ammu­taan ilo­tu­lit­tei­ta, joi­ta ei ole aiem­min Joen­suus­sa näh­ty. Musiik­ki ja ilo­tu­lit­teet on sovi­tet­tu esi­tyk­ses­sä yhteen. Ilo­tu­li­tus alkaa räis­ky­väs­ti, mut­ta kes­ki­vai­heil­la hie­man rau­hoi­tu­taan. Ilo­tu­li­tuk­sen aika­na kuul­laan muun muas­sa ote Fin­lan­dia-hym­nis­tä. Lisäk­si esi­tys sisäl­tää esi­mer­kik­si 2000-luvun pop­pia, muu­ten kap­pa­le­va­lin­nat saa­vat jää­dä yllä­tyk­sek­si. Ilo­tu­li­tus päät­tyy räis­ky­väs­ti mah­ti­pon­ti­sen musii­kin tah­tiin. Pyr­ki­myk­se­nä on maa­la­ta koko tai­vas, joten ilo­tu­lit­tei­ta ammu­taan eri kor­keuk­siin.

Kim­me­lin Las­ten oma uuden­vuo­den juh­la tar­jo­aa kak­si kat­taus­ta. Päi­väl­li­nen alkaa kel­lo 16 ja Muu­mi-show tun­tia myö­hem­min. Toi­nen set­ti alkaa musii­kil­li­sen ilo­tu­li­tuk­sen jäl­keen Muumi-show’lla kel­lo 18.30, ruo­kai­le­maan pää­see kel­lo 19.

Joen­suun uusi­vuo­si ‑tapah­tu­mas­sa ovat muka­na Joen­suun kau­pun­ki, Poh­jois-Kar­ja­lan mat­kai­lun kas­vuoh­jel­ma ja Poh­jois-Kar­ja­lan Osuus­kaup­pa.

Aiheeseen liittyviä uutisia