Yrityskuiskaajat ovat saaneet positiivisen vastaanoton. Yrittäjät ovat kokeneet hyvänä, että yritysten tilanne ja auttaminen kiinnostavat Joensuun kaupunkia ja sen yhteistyökumppaneita. Kuiskaajat ovat vierailleet 151 yrityksessä ja jututtaneet 114 yrittäjää tai yrityksen vastuuhenkilöä.

Yrityskuiskaajan voi kutsua

edelleen kylään

 

 

Yrityskäynneillä ja verkkolomakkeista on näkynyt selkeästi yrittäjäkentän moninaiset tarpeet. Teollisuudesta, maarakennussektorilta ja toimistopalveluista on noussut esille rekrytointitarpeita. Keskeisiä kysymyksiä ovat olleet myös liiketoiminnan kehittäminen ja kasvupalveluasiat. Pienyritykset ovat kysyneet neuvoja kilpailutuksiin osallistumisesta.

Verkkolomakkeen kautta on saatu 24 yhteydenottoa. Lomakkeen kautta tulleet yrittäjien yhteydenotot ovat olleet konkreettisia palvelutarpeita.

– Apua on toivottu muun muassa sukupolvenvaihdoksiin, tilojen entraamiseen tai yrityskauppoihin, työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen Joensuun kaupungilta toteaa.

Palvelupyyntöjä on välitetty eteenpäin yhteensä 113 kappaletta 71 yritykseltä kuiskaajien yhteistyöverkostolle, esimerkiksi TE-toimistoon. Yrityksistä on tullut kaupungin virkamiehille ja päättäjille myös reilusti palautetta ja kehittämisideoita, jotka kaikki käsitellään ja otetaan huomioon.

Yrittäjät voivat jatkossakin kutsua Yrityskuiskaajan kylään tai jättää palvelupyynnön verkon kautta.

Yrityskuiskaajat -kiertueella olivat mukana Joensuun kaupunkikonserni yhtiöineen, Pohjois-Karjalan kauppakamari, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, Joensuun Yrittäjät, Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek, Joensuun tiedepuisto, Joensuun yrityskiinteistöt, TE-toimisto, ELY-keskus ja Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistys.